IJssalon Talamini wint prestigieuze prijs in de ijswereld: Coppa D’Oro

 

IJssalon Talamini uit Enschede maakt volgens de Italiaanse vakjury van de Coppa D’Oro (de Oscar in de ijswereld) het lekkerste chocolade-ijs. Het is voor de vierde keer dat deze prijs door een lid van ITAL is veroverd, dit keer zelfs door de vader van de voorzitter van deze vereniging. De ITAL verenigt al 38 jaar een selecte groep Italiaanse ambachtelijke ijsbereiders in Nederland en staat voor kwaliteit van hun producten volgens Italiaanse receptuur.

Een kwaliteit die mede door deze prijs nog eens stevig wordt bevestigd! Talamini Enschede is een authentieke ijssalon met een rijke historie waar het gaat om het bereiden van ijs volgens Italiaans recept en bereidingswijze. Riccardo, de huidige eigenaar heeft het vak van zijn vader en grootvader geleerd.

De jury van deze internationale wedstrijd was unaniem van oordeel dat van alle inzendingen, vanuit de gehele wereld, Talamini uit Enschede de winnaar moest zijn. Het vakmanschap, de smaak, structuur en het gebruik van de juiste ingrediënten was voor de jury doorslaggevend. De Coppa D’Oro wordt voor het eerst in 1970 georganiseerd tijdens de jaarlijks terugkerende ijsbeurs MIG in Longarone. De MIG viert dit jaar haar 50e verjaardag.