Europese dag van het Ambachtelijk ijs, 24 maart |

Op deze dag zullen alle ijssalons, aangesloten bij Artglace een speciale smaak ijs maken.
De smaak heet “Black Forest” en deze zal in alle aangesloten Europese ijssalons te verkrijgen zijn.
In Nederland wordt Artglace vertegenwoordigd door ITAL, de vereniging van Italiaanse ijsbereiders.
Kom 24 maart naar een ITAL ijssalon en vier de lente.

24 maart is het zover, de eerste Europese dag van het Ambachtelijk IJs.

Op deze dag zullen alle ijssalons, aangesloten bij Artglace een speciale smaak ijs maken.

De smaak heet “Fantasia d’Europa” en deze zal in heel Europa verkocht worden voor de prijs van € 1,00, in het speciale bekertje met het hier afgebeelde logo.

In Nederland wordt Artglace vertegenwoordigd door ITAL, de vereniging van Italiaanse ijsbereiders.

Kom aanstaande zondag snel naar een ITAL ijssalon en vier het feestje met ons mee.

Europese dag van het Ambachtelijk IJs, 24 maart

12802753_1513922022250850_5110963267984864935_nOp deze dag zullen alle ijssalons, aangesloten bij Artglace een speciale smaak ijs maken.
De smaak heet “Poire Royale” en deze zal in alle aangesloten Europese ijssalons te verkrijgen zijn.
In Nederland wordt Artglace vertegenwoordigd door ITAL, de vereniging van Italiaanse ijsbereiders.
Kom 24 maart naar een ITAL ijssalon en vier de lente.

24 Maart: Europese dag van het Ambachtelijk IJs

24 maart is het zover, de eerste Europese dag van het Ambachtelijk IJs.

Op deze dag zullen alle ijssalons, aangesloten bij Artglace een speciale smaak ijs maken.

De smaak heet “Fantasia d’Europa” en deze zal in heel Europa verkocht worden voor de prijs van € 1,00, in het speciale bekertje met het hier afgebeelde logo.

In Nederland wordt Artglace vertegenwoordigd door ITAL, de vereniging van Italiaanse ijsbereiders.

Kom aanstaande zondag snel naar een ITAL ijssalon en vier het feestje met ons mee.

 

Europese Dag van het IJs officieel op 24 maart

Dinsdag 10 Juli 2012

In totaal hebben 378 Europese Parlementsleden toegestemd om 24 maart te kronen tot de Europese Dag van het IJs. De Europese federatie van ambachtelijke ijsverenigingen Artglace is trots op deze prestatie.

De voorzitter van Artglace, Ferdinand Buonocore, de voorzitter van de organisator van de MIG in Longarone, Oscar De Bona en de voorzitter van ITAL, Nederlandse vertegenwoordiger binnen Artglace, Riccardo Talamini zijn zeer tevreden. “We hebben veel organisatorische inspanningen verricht in de afgelopen jaren. Door onze vasthoudendheid bij het Europees Parlement hebben we ons doel bereikt.” Het doel van de Europese Dag van het IJs is om het ambachtelijk ijs nóg meer op de Europese kaart te zetten.

ITAL is bijzonder trots over het behaalde resultaat, dit laat zien dat Europese samenwerking mogelijk is.

Artglace bestaat uit de onderstaande nationale ijsverenigingen:

België:         A.R.A.G.F.

Tsjechië:     SPOLECENSTVO VYROBCU REMESLNE ZMRZLINY

Duitsland:    UNITEIS

Frankrijk:    C.N.G.F.

Italië:          G.A.

Nederland:   ITAL, Puro Gelato Italiano

Oostenrijk:  GEFRORENES AUS EIGENER ERZEUGUNG – GELATO – ÖSTERREICH

Portugal:     ARTOGEL

Spanje:       A.N.H.C.E.A.


De Mostra Internazionale del Gelato, zoals de MIG voluit heet, wijdt tijdens de 53e editie van de vakbeurs extra aandacht aan deze Europese overwinning. De vakbeurs vindt plaats van 2 tot en met 5 december 2012 in Longarone.


Inauguratie Gian Maria Da Fies

Vandaag 24-05-2012 vond de inauguratie van Gian Maria Da Fies van ijssalon San Marco in Amersfoort plaats. vanaf nu behoort Gian Maria tot het selecte groepje Meesterijsbereiders in Nederland.

Na Beate Garrone van ijssalon Garrone in Haarlem is Gian Maria de tweede Italiaanse ijsbereider die deze titel mag voeren.

In bijzijn van genodigden werd de medaille uitgereikt door de Ere Voorzitter van ITAL, Italo De Lorenzo.

Namens de gehele vereniging wil het bestuur Gian Maria van harte feliciteren met deze titel.

Roberto Gelato’s tranenijs

Utrechtse/Italiaanse ijsmaker Roberto Gelato wil ijs maken van kindertranen.

“Ik vind het verschrikkelijk een kind te zien huilen, iedere vergoten kindertraan, is er een teveel. Ik wil daar op mijn manier verandering in aanbrengen en zoveel mogelijk  verdriet omzetten in blijdschap.”

Maar hoe?
Roberto Gelato heeft speciale tranenvangers laten maken. Kinderen kunnen deze bakjes in de Utrechtse ijssalon ophalen om ze thuis te bewaren. Het mooiste zou zijn dat als ze dan een keer verdrietig zijn en moeten huilen ze op zoek gaan naar dat bakje. Als de gedachte aan de tranenvanger en het feit dat hun tranen binnenkort ijs zullen zijn ze al laat glimlachen, is het doel bereikt.

En als er voldoende tranen zijn, gaat Roberto aan het eind van het seizoen proberen tranenijs te maken.

Lees hierover meer op tranenijs.nl

en google eens met; tranenijs

 


 

Buffel! Inspiratie & Creatie realiseert nieuwe italsite

Met veel plezier heeft Jasmijn de Koning-Cooymans het nieuwe frisse en eigentijdse design voor de italsite ontworpen en gerealiseerd.  Zij is eigenaar van Buffel! Inspiratie & Creatie, een allround reclamebureau, gevestigd in Dordrecht. Buffel! Inspiratie & Creatie verrast ondernemers met nieuwe inzichten en uitdagende concepten. Een all-round reclamebureau dat zich onderscheidt door grote passie voor het vak. Steeds vernieuwend in concept én design. Zowel grote internationale opdrachtgevers als kleine plaatselijke opdrachtgevers weten Buffel! te vinden. O.a. SonyPlayStation, TomTom, T-mobile, Dordrecht Marketing, Woonkracht10, Het Voedingscentrum en vele anderen.

Jasmijn zegt over de ontwikkeling van de nieuwe Ital-site; ” De samenwerking met de Italleden was leuk én inspirerend en natuurlijk was het belangrijk om veel ijs te proeven voor de nodige inspiratie”

Gian Maria Da Fies eerste Italiaanse SVH Meesterijsbereider

Gian Maria da Fies van ijsalon San Marco in Amersfoort heeft half juni met goed gevolg de meesterproef afgelegd tot SVH Meesterijsbereider. Hij is de eerste Italiaan die deze titel mag dragen.
Luc Blok, die samen met Peter van der Poel de commissie Meesterproef vormde, is een dag later nog enthousiast over het werk van Da Fies. ‘Deze man is geweldig met ijs en wet er enorm veel van. Het is een genot om met hem over ijs te praten.’ Het buffet dat Da Fies maakte was qua uitstraling sober maar de smaken en bereidingswijzen waren geweldig, zegt Blok: ‘ Hij brandt bijvoorbeeld zijn eigen noten en pureert ze zelf. De smaken die hij maakt, geweldig.’

Da Fies werkt veel met biologische en natuurlijke producten. Zowel uit Italië als uit de omgeving van Amersfoort. Hij heeft twee ijssalons  beiden in Amersfoort. De ijsbereider haalde ook al hoge klasseringen tijdens de Coppa D’Oro, het officieuze wereldkampioenschap voor ijsbereiders.

IJssalon San Marco Amersfoort

Voedselveiligheid

Om er zeker van te zijn dat onze producten van optimale microbiologische kwaliteit zijn, bij consumptie geen gevaar voor de gezondheid opleveren en om aan te tonen dat ons proces aan de wettelijke richtlijnen voor microbiologische criteria voldoet, laten de Ital-leden door een onafhankelijk bureau voor voedselveiligheid hun producten testen.

Dit bureau komt onaangekondigd enkele malen per jaar monsters afnemen en maakt twee maal per jaar een algemene hygiëne-check.

Oudste ijssalon van Nederland stopt

De oudste ijssalon van Nederland, Venezia aan de Voorstraat te Utrecht stopt ermee. De huidige eigenaar Carlo, de zoon van oprichter Guido de Lorenzo, heeft geen opvolger. Het interieur van de ijssalon zal worden opgenomen in de collectie van het Openlucht museum in Arnhem.  ITAL wenst Carlo en zijn familie veel geluk in dit nieuwe hoofdstuk van hun leven.

IJssalon Talamini wint prestigieuze prijs in de ijswereld: Coppa D’Oro

IJssalon Talamini uit Enschede maakt volgens de Italiaanse vakjury van de Coppa D’Oro (de Oscar in de ijswereld) het lekkerste chocolade-ijs. Het is voor de vierde keer dat deze prijs door een lid van ITAL is veroverd, dit keer zelfs door de vader van de voorzitter van deze vereniging. De ITAL verenigt al 38 jaar een selecte groep Italiaanse ambachtelijke ijsbereiders in Nederland en staat voor kwaliteit van hun producten volgens Italiaanse receptuur.

Lees verder…