Gelato mantecato (melkijscrème)
ijssoorten op basis van melk, suiker en eidooier berusten. Door de toevoeging van verschillende aroma’s ontstaan de afzonderlijke smaken.
Sorbetto (vruchtenijs)
Deze wat caloriearmere soort bestaat in plaats vanmelk en eieren uit ‘waterijs’, dat met vruchtensap, siroop, wijn, sterke drank, vruchtenmoes, suiker of andere smaakmakers wordt bereid.
Gelato perfetto (parfait)
Het verschil met gelato mantecato is dat er in plaats van melk room wordt gebruikt om deze zachtsmeltende lekkernij te creëren. Er worden echter dezelfde aroma’s als in melkijs gebruikt.
Frullato
Bij deze soort milkshake wordt koude melk met fruit of vruchtenijs gecombineerd.
Frappé
Dit opwekkende drankje van ijskoude vanille- of koffiemelk wordt over ijsklontjes geschonken.
Granita
De ultieme verfrissing zuur vruchtensap, siroop of zwarte koffie op ijsgruis.
Concept & design Buffel inspiratie & creatie | WordPress door Internetbureau Elephant